Elitno kolo u Danskoj prvi izazov

Tomislav Rukavina novi izbornik U-17 reprezentacije

08.02.2019.

Tomislav Rukavina novi izbornik U-17 reprezentacije
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez imenovao je Tomislava Rukavinu novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije. Rukavina će na toj poziciji naslijediti Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se s Rukavinom i Krpanom u središtu HNS-a te je novom izborniku hrvatske kadetske reprezentacije poželio puno uspjeha u radu, podvukavši kako će se Savez kao i za sve reprezentacije pobrinuti za optimalne uvjete za rad Rukavine i njegovog stožera.

"Koristim ovu priliku da čestitam predsjedniku Šukeru na novom mandatu u Izvršnom odboru Uefe, a zahvaljujem njemu i rukovodstvu Saveza na velikom povjerenju koje su mi iskazali. Također, zahvaljujem Petru Krpanu koji me predložio i koji je do sada odradio kvalitetan posao s našim kadetima te će mi njegovo odlično poznavanje aktualne generacije dobro doći uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo", izjavio je Rukavina nakon imenovanja.

Prvi izazov za novog izbornika bit će Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će Hrvatska u ožujku igrati u Danskoj protiv domaćina te Engleske i Švicarske.

"U svom dosadašnjem iskustvu rada s mlađim uzrastima uvjerio sam se kako je Hrvatska nepresušni izvor talenata koje treba brusiti na najbolji mogući način. Uz pravilan rad i podršku može se doći jako visoko, što je najbolje pokazala naša A reprezentacija. Vatreni su inspiracija svima nama da težimo najvišim dometima", dodao je novi izbornik U-17 reprezentacije.

Rukavina je u igračkoj karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a igrao je za Osijek, Zagreb, Dinamo, Veneziju i Hajduk. Kao trener vodio je NK Osijek i bio pomoćni trener u Dinamu, a na poziciju izbornika kadeta stigao je s mjesta trenera Dinamove U-19 momčadi.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri