Novo priznanje izborniku

Zlatko Dalić izabran za Večernjakovu osobu godine

13.02.2019.

Zlatko Dalić izabran za Večernjakovu osobu godine
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić pobjednik je izbora za osobu 2018. godine u organizaciji Večernjeg lista.

Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, dodao je svom impresivnom nizu pojedinačnih priznanja i titulu osobe godine u izboru Večernjeg lista.

Zahvaljujući povijesnom uspjehu i osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te "svojom karizmom, načinom komunikacije, uravnoteženim pristupom i ljudskim vrlinama", Dalić je "unio novi duh u hrvatsko društvo, duh poniznosti i nacionalne odgovornosti. Ujedinio je naciju, učinio je ponosnom i u svima nama pobudio zajedništvo i domoljublje", stoji u objašnjenju.

Nagradu je hrvatskom izborniku uručio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, a osvojio ju je u konkurenciji Marina Čilića, Željke Fuchs, Đure Horvata, Damira Karakaša, Matije Kopića, Sandre Perković, Marina Strmote, Mate Veića te kapetana reprezentacije Luke Modrića.

"Ovo je zaista veliko priznanje za mene, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za našu godinu koja je protekla. Mi smo sa SP-om podigli ljestvicu vrlo visoko i sad je prvi cilj da se plasiramo na Euro", poručio je Dalić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri