Tri puta po 2:1

Badelj strijelac u porazu, Bašić u pobjedi, Perišić asistent

17.02.2019.

Badelj strijelac u porazu, Bašić u pobjedi, Perišić asistent
Foto: Drago Sopta/HNS

Milan Badelj postigao je vodeći pogodak Lazija u porazu kod Genoe, Toma Bašić pogodio je za vodstvo Bordeauxa u pobjedi nad Toulouseom, dok je Ivan Perišić asistirao za vodstvo Intera u pobjedi nad Sampdorijom.

U sklopu 24. kola talijanskog prvenstva Genoa je ugostila Lazio, no momčad iz Rima prva je stigla do pogotka, u 44. minuti. Akciju za pogodak započeo je hrvatski reprezentativac Milan Badelj, odigrao kombinaciju s Immobileom te precizno pogodio iz srca kaznenog prostora za 1:0.

U nastavku je uslijedio preokret i Genoa je upisala pobjedu 2:1 zahvaljujući pogocima Sanabrije u 75. minuti i Criscita u sudačkoj nadoknadi vremena. Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Lazio.

Inter je na svom terenu dočekao Sampdoriju, a pogodaka nije bilo sve do 73. minute, kada je ofenzivac Vatrenih Ivan Perišić sjajni prodor po lijevoj strani okončao asistencijom za strijelca D'Ambrosija na drugoj vratnici.

Ubrzo je Gabbiadini poravnao na 1:1, a pobjedu Interu 2:1 odmah potom donosi Nainggolan. Perišić i Marcelo Brozović odigrali su svih 90 minuta, a Šime Vrsaljko ne konkurira za sastav zbog operacije koljena.

U francuskom je prvenstvo odigrano 25. kolo, a Bordeaux je kod kuće nadjačao Toulouse, također rezultatom 2:1. Već u drugoj minuti utakmice Toma Bašić glavom u padu trese mrežu gostiju, a izjednačujući je pogodak postigao Cahuzac sredinom nastavka.

Pobjedu je Žirondincima osigurao Briand u 82. minuti, a Bašić je igrao do 90. minute, kada je svoje mjesto prepustio Adliju. Mladom hrvatskom reprezentativcu bio je to drugi pogodak za Bordeaux, nakon što je u prosincu donio pobjedu kod Dijona u Francuskom kupu (1:0).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri