Šesnaestina finala Europske lige

Rebić zapečatio prolaz, Pongračić upisao asistenciju

21.02.2019.

Rebić zapečatio prolaz, Pongračić upisao asistenciju
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni napadač Ante Rebić dao je svoj doprinos prolasku Eintrachta u osminu finala Europske lige, a istaknuo se i mladi Marin Pongračić u dresu RB Salzburga. 

Nogometaši njemačkog Eintrachta pobijedili su u četvrtak Šahtar iz Donecka 4:1 te s ukupnih 6:3 izborili svoje mjesto u osmini finala Europske lige.

U Frankfurtu su se za prva tri pogotka domaćeg sastava pobrinuli Jović i dva puta Haller, a konačni je rezultat u 88. minuti postavio ofenzivac Vatrenih Ante Rebić, preciznim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Jedini je strijelac za Ukrajince bio Moraes.

Rebić je u igru ušao u 71. minuti umjesto Jovića.

Visoku je pobjedu ubilježio i RB Salzburg, koji je s 4:0 na svom terenu nadoknadio zaostatak 1:2 iz prve utakmice šesnaestine finala protiv Club Bruggea.

Asistent za drugi pogodak austrijskog predstavnika, u 29. minuti, bio je mladi hrvatski reprezentativac Marin Pongračić, koji je proigrao strijelca Daku.

Pongračić je igrao do 77. minute, kada je svoje mjesto prepustio Vallciju, a u redovima belgijske momčadi - koju vodi Ivan Leko - Karlo Letica ostao je među pričuvama, a Matej Mitrović nije konkurirao zbog ozljede.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri