Modri juniori izbacili Liverpool

Dinamo u četvrtfinalu Lige prvaka mladeži!

12.03.2019.

Dinamo u četvrtfinalu Lige prvaka mladeži!
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada momčad hrvatskog prvaka Dinama ušla je među osam najboljih momčadi Europe, u četvrtfinale Uefine Lige mladeži, izbacivši na jedanaesterce engleski Liverpool.

Nakon što su uspješno prošle Viitorul i Astanu, te potom svladali moskovski Lokomotiv boljim izvođenjem jedanaesteraca, Dinamove su mlade nade u osmini finala Lige mladeži snage odmjerile s engleskim Liverpoolom.

Gosti su poveli u 53. minuti preko Duncana, no Šipoš u 68. minuti donosi izjednačenje na 1:1, što je značilo da će ponovno odlučivati udarci s bijele točke.

Foto: Drago Sopta/HNS

Franjić, Williams i Šipoš dobro su otvorili raspucavanje, potom je Horkaš obranio udarac Coylea, ali ni Marin nije bio precizan. Jones, Baturina, Glatzel i Ćuže pronašli su zatim put do mreže, da bi Horkaš u posljednjoj seriji zaustavio i pokušaj Duncana za veliku pobjedu Dinama (5:4) i plasman u četvrtfinale.

Uz Dinamo, mjesto u četvrtfinalu zasad su osigurali još Real Madrid, Hoffenheim, Lyon i Barcelona, a u preostalim se dvobojima u srijedu sastaju Porto - Tottenham, Midtjylland - Manchester United i Chelsea - Montpellier. Pobjednik potonjeg ogleda suprotstavit će se Dinamu u borbi za polufinale, 2. ili 3. travnja.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri