Završnica u Slavonskom Brodu

Sjajno finale Kupa, Uspinjača Gimka uzela trofej

17.03.2019.

Sjajno finale Kupa, Uspinjača Gimka uzela trofej
Foto: Drago Sopta/HNS

Uspinjača Gimka novi je osvajač hrvatskog malonogometnog Kupa, zahvaljujući pobjedi nad Alumnusom u velikom slavonskobrodskom finalu.

Završnica Hrvatskog kupa u futsalu ove je sezone odigrana u Slavonskom Brodu, a u prvom je polufinalu odluka pala tek nakon raspucavanja, s obzirom da su Uspinjača Gimka i Square odigrali neriješenih 3:3. Dubrovčani su imali dva pogotka prednosti do 35. minute, no Matković s dva pogotka u završnici vraća Zagrepčane u igru. Presudio je naposljetku promašaj u posljednoj seriji: Rezo je poslao loptu pored vrata za prolaz Uspinjača Gimke u finale.

Potom je Alumnus preokretom svladao aktualnog prvaka Hrvatske, momčad Novo Vrijeme Apfel, rezultatom 3:2, iako su Makarani vodili 1:0 na poluvremenu. Pobjedničke pogotke za Alumnus postigli su Perković, Markić i Pezelj.

Izrazito sadržajno finale Alumnusa i Uspinjača Gimke završilo je pobjedom momčadi Koraba Morine, iako je Alumnus uspio povesti. Do poluvremena je Uspinjača Gimka preokrenula, a početkom nastavka povela s visokih 5:1, a u 31. minuti imala i prednost 7:3.

Međutim, Alumnus je smanjio zaostatak na 7:6 četiri minute prije kraja i došao nadomak izjednačenja, no završno slavlje Uspinjača Gimke ipak nije mogao spriječiti. Po dva su pogotka u finalu postigli Perković, Pezelj, Toth i Koturović, a po jedan su dodali Uremović, Matković, Gudasić i Markić, uz autogol Koturovića.

Hrvatski malonogometni kup, polufinale i finale:
Square - Uspinjača Gimka 3:3 (4:5)
Alumnus - Novo Vrijeme Apfel 3:2
Alumnus - Uspinjača Gimka 6:7

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri