Vatreni trebaju podršku

Dalić: "Nastavimo tradiciju sinergije i zajedništva"

18.03.2019.

Dalić: "Nastavimo tradiciju sinergije i zajedništva"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak za početak Europskih kvalifikacija, a izbornik Zlatko Dalić tom se prigodom obratio predstavnicima medija.

Zdravstveni bilten reprezentacije

"Pjaca je operiran i želim mu uspješan oporavak te povratak u reprezentaciju, trebat će mu energije, snage i strpljenja. Situaciju s Jedvajem još moramo vidjeti, ali vjerojatno neće biti spreman. Ozlijedio se na terenu prekrivenom snijegom, već sedam dana ima problema, jučer je opet osjećao bol i nećemo ništa riskirati. Iz obrambene linije sa SP-a samo je Vida u punom pogonu, Rebić je probao zaigrati petnaestak minuta, Brozović ima svojih problema... ali neću gledati negativno, bio bi pogrešan smjer nabrajati tko nedostaje, to bi bio alibi i opravdanje. Ne želimo podcijeniti one koji su ovdje, njima vjerujem i složit ćemo pravu momčad. Naravno, najteže je složiti obranu, no nadam se da ćemo naći prava rješenja. Današnji je trening regeneracijski, a onda imamo dva dana pripreme za Azerbajdžan" 

Navijači

"Molim i pozivam navijače da dođu, trebamo ih da napune stadion i da nastavimo tu tradiciju sinergije i zajedništva, kako je bilo prošlog ljeta. Trebat će nam dobra podrška jer nas čekaju dvije teške i zahtjevne utakmice. Očekujem pun Maksimir, bit će to lijepa prigoda da opet budemo zajedno. Euforija iz Rusije na Maksimiru se nastavila i s Dinamom, svi su uživali u europskim nastupima i neka se ponovno svi skupimo"

Izbor vratara

"Razgovarali smo u stožeru o tom pitanju i razgovarat ćemo opet. Volim standardnost, pogotovo vratara, i nerado ih mijenjam, no Kalinić je ispao iz momčadi nakon ozljede, njegov konkurent je 'probranio', ali ima moje neupitno povjerenje, dok Livaković ima konstantu i dobro brani, čak i u Europi. Zajedno s Mrmićem donijet ćemo odluku, ovisno i situaciji"

Forma Andreja Kramarića

"Neprestano postiže pogotke i to nas veseli, možda je i u najboljoj formi od svih reprezentativaca. To me ohrabruje, dobro će nam doći ta njegova forma"

Poziv Bruni Petkoviću

"Nemamo igrača poput njega, on je dobar u šesnaestercu, u skoku, a umije čuvati loptu i takav je igrač uvijek potreban za završnicu raznih akcija. U kombinaciji i je i može nam mnogo pomoći"

Promjena stila igre 

"Moramo promijeniti stil u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Više ne igramo protiv Argentine i Brazila, protiv Engleske i Francuske, pa da možemo čekati i vrebati kontru i polukontru. Favoriti smo, moramo imati posjed lopte te biti ozbiljni i sigurni u posjedu jer sada drugi nas čekaju. Radit ćemo višak na bokovima, no najvažnija je brza reakcija kada izgubimo loptu. Taj posjed mora biti strpljiv, no s okomitim akcijama prema naprijed. Moramo paziti na brze azerbajdžanske igrače, ali sve će ovisiti o nama. Imamo ideju i viziju"

Suparnik 

"Nikola Jurčević pozvao je nekoliko novih igrača, koji prije nisu bili u kadru, pri čemu su neki iz inozemstva, no uglavnom se svi poznaju i imaju konstantu. Imaju i Brazilca Almeidu, od njega polaze mnogo toga, a moramo spriječiti dubinske lopte. Napadač im zabija u ruskoj ligi i ne smijemo ih shvatiti neozbiljno. Uvijek je bilo trauma u kvalifikacijama i ove godine moramo to napraviti elegantnije, a ne budemo li profesionalni bit će velikih problema"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri