Slijedi priprema za Mađarsku

Dalić: "Dobili smo nekoliko stvari"

21.03.2019.

Dalić: "Dobili smo nekoliko stvari"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je uvodnu kvalifikacijsku pobjedu u Skupini E, domaći preokret protiv Azerbajdžana (2:1).

Dobici 

"Čestitam igračima na pobjedi, i hvala navijačima koji su nam mnogo pomogli. Dobili smo nekoliko stvari: tri boda, sačuvali smo Rebića i Brozovića za Mađarsku, kao i lijepu atmosferu uoči odlaska u Budimpeštu"

Problemi i ključ uspjeha 

"Primljeni pogodak okrenuo je stvari, njima je dao veći motiv, a mi smo bili prespori. Neke nam stvari nedostaju, ali ključno je da smo strpljivo gradili igru, prilike, i to nam se isplatilo. Na poluvremenu nije bilo povišenih tonova, sve je bilo mirno. Da nismo postigli pogodak prije poluvremena bilo bi puno teže. Razgovarali smo na odmoru što moramo promijeniti, poput preguste sredine ili neiskorištavanja praznog prostora. Teško je igrati kada se suparnik brani s desetoricom"

Barišić, Petković, Brekalo, Vlašić

"U ovom trenutku na lijevom beku imamo Barišića, Leovca i pratimo neke mlađe igrače iz hrvatske lige, poput Bradarića iz Hajduka. Barišić je u najboljoj formi, sada je postigao i pogodak, ali vidi se da mu nedostaje utakmica u ovoj momčadi. To će doći s vremenom, a sve dok nema Pivarića i Strinića, tražimo rješenja. Petković je debitant, odigrao je korektno, treba i njemu vremena za navikavanja za ovaj stil igre. Dogovor je bio da će Rebić dobiti pola sata. S Brekalom smo još u siječnju razgovarali o postavljanju na desnog beka, to nije bio nikakav eksperiment, a danas je bio jedan od najboljih igrača. Nije se bojao, bio je probojan s dobrim centaršutevima. Veseli me i ulazak Vlašića, želimo da nam mlađi, potentni igrači donesu dimenziju više"

Mađarska u nedjelju 

"Vukojević je pratio utakmicu Slovačke i Mađarske te će nam podnijeti izvještaj. Imat ćemo u Budimpešti širi izbor igrača, uz Brozovića i Rebića tu su sada i Lovren i Jedvaj. Bit će promjena u momčadi. Idemo po dobar rezultat, favoriti smo u svakoj utakmici i tako se moramo postaviti. Ne znam kako će se postaviti Mađari, oni sada moraju tražiti neke bodove pa ćemo možda moći više čekati. No, imamo kvalitetu"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri