Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Ostalo

Uz pomoć audio deskripcije

Za Vatrene na
Maksimiru navijali i
slijepi i slabovidni
navijači

25.03.2019.
Za Vatrene na Maksimiru navijali i slijepi i slabovidni navijači
foto: Dražen Patarčić/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Hrvatski nogometni savez u suradnji je s Udrugom slijepih omogućio slijepim i slabovidnim navijačima da uz pomoć audio deskripcije prate pobjedu hrvatske reprezentacije protiv Azerbajdžana na maksimirskom stadionu.

Slijepe i slabovidne navijače HNS je na tribinama stadiona Maksimir već ugostio na utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Grčke (9. studenog 2017.) te na utakmici Lige nacija protiv Španjolske (15. studenog 2018.). Praćenje utakmice na stadionu za slijepe i slabovidne postignuto je uz korištenje audio deskripcije, a HNS je za te potrebe osigurao ulaznice, prijemnike za slušanje te naratore koji su prenosili utakmicu. 

foto: Dražen Patarčić/HNS

Kroz ovu suradnju s Udrugom slijepih HNS je omogućio osobama koji imaju poteškoće s vidom da se pridruže ostalim navijačima na stadionu te sudjeluju u pozitivnoj atmosferi na utakmicama hrvatske reprezentacije. HNS već uobičajeno na svojim utakmicama ugošćuje i osobe s poteškoćama u kretanju te osobe s invaliditetom, a projektom audio deskripcije Hrvatski nogometni savez još jednom je potvrdio svoju predanost dostupnosti nogometa svim navijačima. 

 

Učitaj više