Priprema za EP

Povratak Hrvatske U-21 u Italiji, Halilović i Kalaica za remi

25.03.2019.

Povratak Hrvatske U-21 u Italiji, Halilović i Kalaica za remi

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija gostovala je u ponedjeljak kod Italije te ubilježila neriješenih 2:2, premda je na poluvremenu imala dva pogotka zaostatka.

U-21: ITALIJA - HRVATSKA 2:2 (2:0)
Prijateljska utakmica, Frosinone.

Strijelci: 1:0 - Bastoni (22'), 2:0 - Locatelli (26'), 2:1 - Halilović (58'), 2:2 - Kalaica (78')

Hrvatska: Posavec (46' Grbić), Uremović, Sosa (64' Mamić), Šunjić, Kalaica, Katić, Bradarić (87' Čabraja), Bašić (46' Majer), Jakoliš (46' Kulenović), Halilović (64' Murić), Bistrović (46' Ivanušec). Izbornik: N. Gračan.

U pripremnoj utakmici uoči ovoljetnog nastupa na Europskom prvenstvu Hrvatska U-21 gostovala je kod jednog od domaćina završnog turnira, Italije.

Susret je odigran u Frosinoneu, a domaćini su u razdoblju između 22. i 26. minute stekli dva pogotka prednosti. Precizni su bili Bastoni glavom nakon udarca iz kuta te Locatelli nakon što hrvatska obrana nije raščistila situaciju pred svojim vratima.

Međutim, u nastavku je uslijedio povratak mladih Vatrenih. Igrala se 58. minuta kada je Halilović s dvadesetak metara naciljao donji kut talijanskog vratara, a u 78. minuti Kalaica se najbolje snalazi u gužvi u talijanskom šesnaestercu za konačnih 2:2.

Hrvatska će na europskoj smotri u lipnju igrati u Skupini C, zajedno s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom, dok će Italija snage odmjeravati sa Španjolskom, Poljskom i Belgijom u Skupini A.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri