5. i 6. travnja

HNS i Svjetska organizacija Roma obilježavaju Svjetski dan Roma

02.04.2019.

HNS i Svjetska organizacija Roma obilježavaju Svjetski dan Roma
Foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni savez i Svjetska organizacija Roma u sportskom centru Sava u Sesvetama organiziraju niz aktivnosti povodom Svjetskog dana Roma.

Ovogodišnja proslava Svjetskog dana Roma jubilarna je dvadeseta po redu. Aktivnosti povodom ovog dana održat će se u sportskom centru Sava u Sesvetama, pod organizacijskom palicom Svjetske organizacije Roma i Totija Dedića te uz financijsku pomoć Hrvatskog nogometnog saveza.

Događanja će započeti nogometnim aktivnostima za djecu pripadnike romske populacije te sportskim natjecanjem, koje će se održati 5. travnja 2019. godine između 10:00 i 13:00 sati. Potom je planiran festival "Loptom zajedno u različitosti", na kojem će sudjelovati romska reprezentacija, reprezentacija azilanata, reprezentacija beskućnika, momčad Športske udruge socijalne skrbi, novinarska hrvatska reprezentacija te reprezentacija gluhonijemih.

Dan kasnije održat će se 4. Europska konferencija nacionalnih manjina "Ne mržnji, nasilju i rasizmu na sportskim terenima, u školama i društvu", u sklopu koje će sudionici razmijeniti iskustva na temu borbe protiv diskriminacije i rasizma.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri