Nastavak kvalitetne suradnje

HNS predstavio uvođenje VAR-a kolegama iz BiH

08.04.2019.

HNS predstavio uvođenje VAR-a kolegama iz BiH
Foto: Drago Sopta/HNS

Predstavnici Nogometnog saveza BiH (NFSBiH) boravili su u posjetu Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) kako bi se informirali o dosadašnjem iskustvu i praksi HNS-a u projektu uvođenja VAR tehnologije u natjecanja HNS-a.

Predstavnici HNS-a predstavili su delegaciji iz NFSBiH sve aspekte provođenja kompleksnog projekta uvođenja VAR-a, uključujući pripremu poslovnog plana, načine financiranja, nabavu potrebne tehničke opreme, potrebnu edukaciju VAR instruktora i sudaca te VAR tehničara odnosno sve pravne i operativne segmente projekta. Projekt uvođenja VAR-a HNS financira kroz FIFA Forward program.

Foto: Drago Sopta/HNS

VAR tehnologija uvodi se po detaljno razrađenim procedurama Fife i IFAB-a, a njeno korištenje može započeti tek po konačnom odobrenju od tih instanci. Gosti iz BIH zahvalili su predstavnicima Saveza na vrijednim informacijama koje će im biti od značajne pomoći pri uvođenju VAR tehnologije u njihova natjecanja.

Ispred HNS-a, goste iz NFSBiH dočekali su dopredsjednik Saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić, voditeljica odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac i voditelj odjela nogometnih sudaca Igor Pristovnik. 

Delegaciju NFSBiH predvodio je izvršni direktor za sport NFSBiH Elmir Pilav, a s njim su bili dopredsjednik Komisije za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović, tajnik Komisije Salem Prolić te stručni suradnik u Odjelu za suce Tarik Kečo. Gosti iz BiH djelomično su prisustvovali i na seminaru HNS-a za buduće VAR i AVAR suce.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri