Osnaživanje povezanosti

HNS sudjelovao na Uefinoj radionici o očuvanju integriteta

10.04.2019.

HNS sudjelovao na Uefinoj radionici o očuvanju integriteta
Foto: UEFA

U Beču je održana godišnja radionica Uefinih časnika za integritet, a Hrvatski nogometni savez predstavljao je povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

Europska nogometna federacija ove je godine organizirala je radionicu časnika za integritet u austrijskoj prijestolnici, a sudjelovalo je više od 60 predstavnika zemalja članica, uključujući i nekoliko glavnih tajnika.

Hrvatsku je zastupao povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Miroslav Marković, ujedno i HNS-ov časnik za integritet, a razgovaralo se o raznim područjima očuvanja integriteta europskog nogometa, prvenstveno o borbi protiv namještanja utakmica.

"UEFA i njezine članice ne mogu mirno promatrati tu borbu. Moramo krenuti naprijed, poboljšati svoje metode, svoje taktike i svoju odlučnost", poručio je prisutnima predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Tom je prigodom predstavljen općeniti plan za razdoblje od 2019. do 2024. godine, a posebno se razmatra djelovanje tijekom Europskog prvenstva idućeg ljeta.

"Radionica je bila sjajna prilika za osnaživanje povezanosti časnika za integritet, kao i za razmjenu dobre prakse nacionalnih saveza. Suradnja na međunarodnoj razini ključna je u borbi protiv namještanja utakmica", sažeo je glavni tajnik Austrijskog nogometnog saveza, Thomas Hollerer.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri