U organizaciji Sudačke komisije

Prvi sudački seminar Osnovne razine, za napredovanje na liste Treće HNL

13.04.2019.

Prvi sudački seminar Osnovne razine, za napredovanje na liste Treće HNL
Foto: Marijan Dobrović

U petak, 12. travnja, održan je prvi sudački seminar pod nazivom Osnovne razine, u organizaciji Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Uz prisustvo približno 60 sudaca četvrte skupine, koje su predložili njihovi županijski savezi, seminar je održan u prostorijama Odjela Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza te na terenima NK Sesvete. Polaznici seminara u nadolazećem razdoblju trebaju potvrditi spremnost napredovanja na liste Treće HNL.

Program seminara u cijelosti je provela Komisija nogometnih sudaca HNS-a pod ravnanjem predsjednika Ante Kulušića, voditelja Odjela nogometnih sudaca Igora Pristovnika, nacionalnog fitness-instruktora Draženka Kovačića sa suradnikom Marijanom Dobrovićem, člana Komisije Darka Cvitkovića i nacionalnog referenta za razvoj suđenja Ante Vučemilovića.

Ciljevi i zadaci seminara bili su upoznavanje sudaca četvrte skupine sa svime što je potrebno za njihov dolazak na listu Treće HNL, a odrađeni su kroz:

• Sagledavanje trenutačnih razina svakog pojedinog suca 
• Usklađivanje s potrebnim kriterijima za suce treće skupine 
• Edukaciju sudaca na području tjelesne pripreme kroz zadane planove treninga, odnosno prehrane
• Prilagodbu i korištenje stručne literature PNI, odnosno pitanja i odgovora, te korištenje video-materijala
• Psihološko-profilne karakteristike suca
• Pripremu suca za utakmicu, odnosno vođenje svog tima tijekom utakmice
• Sve navedeno za lakšu prilagodbu standardima Treće HNL

Polaznici seminara tijekom istog odradili su različita testiranja, među kojima su bili i poznavanje Pravila nogometne igre, fitness test (yo-yo) - A lista, fitness test (ariet) - B lista, video-test (prekršaji i zaleđa), profilno karakterno testiranje, a obavljeni su i informativni anketni razgovori.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri