Hrvatska će biti zastupljena u finalu

Rakitić i Lovren u polufinalu Lige prvaka

18.04.2019.

Rakitić i Lovren u polufinalu Lige prvaka
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska će i ove godine imati svoje predstavnike u polufinalu Lige prvaka: Ivana Rakitića i Dejana Lovrena.

Dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić s Barcelonom je izborio polufinale ovogodišnje Lige prvaka. Barcelona je pobijedila u obje četvrtfinalne utakmice protiv Manchester Uniteda s ukupnim rezultatom 4:0. Rakitić je titulu klupskog prvaka Europe već osvojio 2015. godine, po dolasku u Barcelonu.

Branič Vatrenih Dejan Lovren prošle je sezone s Liverpoolom stigao do samog finala Lige prvaka, a u Kijevu ih je zaustavio Real Madrid te je titula europskih klupskih prvaka ipak pripala Lovrenovim reprezentativnim kolegama Luki Modriću i Mateu Kovačiću. Liverpool je put prema finalu nastavio i ove godine kada je izbacio Porto iz Lige prvaka s dvije pobjede i s ukupnim rezultatom 6:1 te je time osigurao mjesto u ovogodišnjem polufinalu.

Barcelona i Liverpool sastat će se 1. i 7. svibnja, a Hrvatske će stoga i ove godine imati svog predstavnika u finalu najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja. 

Hrvatska također ima i svojeg predstavnika u redovima polufinalista Ajaxa - mladi vratar Dominik Kotarski brani za Ajaxovu drugu momčad, a trenira s prvom momčadi. Ajax će mjesto u finalu pokušati izboriti protiv Tottenhama, nakon što je u četvrtfinalu na impresivan način izbacio Juventus za koji zbog ozljede nije nastupio Mario Mandžukić.

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri