Slučajan susret na finalu SP-a

Vaterpolska kapa hrvatskih navijača stigla i do Fifinog muzeja

18.04.2019.

Vaterpolska kapa hrvatskih navijača stigla i do Fifinog muzeja
Foto: Drago Sopta/HNS

Kada je hrvatska reprezentacija stigla do finala FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji, strastveni navijač Tomislav Rožić i njegov prijatelj Hrvoje uputili su se prema Moskvi. Na stadionu Lužnjiki sreli su direktora Fifinog muzeja Marca Fazzona, a njegova fascinacija svojstvenim rekvizitom hrvatskih navijača - crveno-bijelom kapom za vaterpolo - spojila ih je te hrvatsku vaterpolsku kapu dovela među brojne izložbene predmete u Fifinom muzeju.

"Kapa za vaterpolo simbol je ustrajnosti i snage te je jedinstveni element hrvatskih sportskih navijača. Na Europskom prvenstvu 2016. godine Vedran Ćorluka zadobio je ozljedu glave za vrijeme utakmice protiv Turske, no nastavio je igrati. Na sljedećoj je utakmici protiv Češke ozljeda opet počela krvariti te su liječnici reprezentacije predložili da nosi kapu za vaterpolo kao zaštitni sloj nad zavojima. Od tada je kapa za vaterpolo vrlo popularna među hrvatskim navijačima", ispričao je Tomislav Rožić.

Objasnio je i kako je upoznao direktora muzeja Marca Fazzonea na finalu Svjetskog prvenstva te došao do Fifinog muzeja u Švicarskoj:

"Odjednom su do nas došla tri čovjeka, a jedan od njih bio je Marco Fazzone, direktor Fifinog muzeja. Pitao me zašto nosimo kape za vaterpolo. Prijatelj i ja objasnili smo mu kojim putem je kapa postala popularna među navijačima te nas je on upitao kako može nabaviti primjerak za izložbu u muzeju. Rekao sam mu da mu ne mogu dati svoju kapu tog trena zato što igramo u finalu Svjetskog prvenstva, no mogu mu je poslati kada se vratim u Hrvatsku ako nas pozove u muzej. Oboje smo održali svoju riječ te sam tako stigao do Fifinog muzeja svjetskog nogometa." 

Više o Tomislavovom posjetu možete pronaći u Fifinom videu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri