Okončani četvrtfinalni dvoboji

Kovačić i Rebić u borbi za finale Europske lige

18.04.2019.

Kovačić i Rebić u borbi za finale Europske lige
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativci Ante Rebić i Mateo Kovačić sastat će se u polufinalu Europske lige, nakon što su dali doprinos prolasku Eintrachta i Chelseaja preko četvrtfinalnih zapreka.

Eintracht iz Frankfurta izbacio je u četvrtfinalu portugalsku Benficu, momčad koja je u osmini finala zaustavila hrvatskog prvaka, zagrebački Dinamo, a Ante Rebić u oba je dvoboja upisao po jednu asistenciju.

Benfica je na uzvrat u Njemačku došla s prednošću 4:2, no Eintracht je poveo u 37. minuti preko Kostića, da bi odlučujući pogodak za konačnih 2:0 postigao Rode u 67. minuti, upravo na Rebićevo dodavanje.

Rebić je odigrao cijelu utakmicu, a Filip Krovinović nije konkurirao za sastav iz Lisabona.

Chelsea je do polufinala stigao s dvije pobjede nad praškom Slavijom: nakon 1:0 u Češkoj, Mateo Kovačić i suigrači pred svojim su navijačima slavili 4:3, uz dva pogotka Pedra, jedan Girouda i autogol Delija.

Kovačić je također odradio svih 90 minuta, a upravo će protiv Rebića tražiti i plasman u finale. Naime, Eintracht i Chelsea čine jedan polufinalni par te će Hrvatska sigurno imati svog predstavnika u borbi za trofej 29. svibnja u Bakuu.

U drugom se polufinalu sastaju Arsenal i Valencia, a utakmice su na rasporedu 2. i 9. svibnja.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri