Bivši mladi hrvatski reprezentativac

Ante Čović preuzima berlinsku Herthu

12.05.2019.

Ante Čović preuzima berlinsku Herthu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska će iduće sezone imati još jedno trenersko ime u jednoj od najjačih europskih liga - Ante Čović sjest će na klupu berlinske Herthe.

Dosadašnji strateg Herthe iz Berlina Pal Dardai napušta klub po završetku aktualne sezone, a uprava je odlučila da će ga na poziciji prvog trenera naslijediti Ante Čović.

U svojoj igračkoj karijeri Čović se iz Hajduka uputio u Stuttgart, Nürnberg te Herthu, za koju je igrao od 1996. do 2000. godine, a potom je još branio boje Bochuma i Saarbrückena, da bi se 2003. godine vratio u Berlin.

Proteklih je šest sezona proveo kao trener druge momčadi Herthe te je sportski direktor Michael Preetz poručio kako je Čović stoga bio kandidat s najboljim poznavanjem onoga što Hertha predstavlja.

"Ispunio sam dječački san. Hertha mi nikada nije bila samo običan poslodavac, Hertha je moja strast. Te emocije želim prenijeti na momčad", objasnio je Čović.

Ante Čović prikupio je više nastupa za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije, uključujući i sedam utakmica za Hrvatsku U-21 u razdoblju između 1995. i 1997. godine. U kvalifikacijskom dvoboju protiv Slovenije upisao se i u strijelce.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri