"Fitness for Football"

U Zagrebu održan Uefin seminar o kondicijskoj spremi

15.05.2019.

U Zagrebu održan Uefin seminar o kondicijskoj spremi
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez domaćin je Uefinog seminara "SGS Fitness for Football", koji se održava u Zagrebu između 12. i 16. svibnja 2019. godine u suradnji s Nogometnom akademijom HNS-a.

Seminar se održava u svrhu izmjene iskustava i prezentiranja različitih pristupa kondicijskoj pripremi nogometaša, a na njemu su uz hrvatske stručnjake sudjelovali i polaznici iz nogometnih saveza Grčke, Kosova, Malte i Slovačke.

Foto: Drago Sopta/HNS

Uz ravnatelja akademije HNS-a Vatroslava Mihačića i stručnog suradnika akademije Borisa Kublu, seminar su vodili Uefin stručnjak za edukaciju trenera Jozef Zahorsky, Uefin instruktor za kondicijsku pripremu Sigmund Apold-Aasen, sportski znanstvenik Christopher Barnes te Joshua Lee iz Catapulta. Kao predavači su gostovali i kondicijski trener A reprezentacije Luka Milanović, član Dinamovog kondicijskog tima Karlo Reinholz, koordinator za kondicijsku spremu mladih reprezentacija Nikola Jerkan, edukator za kondicijsku spremu pri Akademiji HNS-a Marko Sukreški te stručnjak za kondiciju s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Igor Jukić. Na otvorenju seminara prisustvovali su i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić te glavni instruktor Petar Krpan.

"Kao i mnogo puta do sada, krovna organizacija europskog nogometa UEFA kroz svoje programe zbližava stručnjake iz različitih zemalja. Tri dana rada u Zagrebu u suradnji s kolegama iz Grčke, Slovačke, Malte te Kosova obogatilo je naša znanja te nam u pojedinim područjima dalo novu perspektivu gledanja na integralni proces razvoja kondicijskih sposobnosti u nogometu. Mnoge od ovih informacija svakako ćemo prenijeti našim polaznicima, na različitim razinama edukacije te ćemo ih na taj način uključiti u ovu razmjenu", poručio je Mihačić.

Uz prezentacije i radionicu, polaznici seminara pod vodstvom su Vlatka Vučetića vidjeli i praktične primjere dijagnostičkih postupaka na Institutu za dijagnostiku pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, kao i ogledni trening koji su s juniorima NK Lokomotive odradili sudionici seminara.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

 

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri