Pravi kandidat u razdoblju tranzicije

Igor Štimac novi izbornik Indije

15.05.2019.

Igor Štimac novi izbornik Indije
Foto: Drago Sopta/HNS

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac preuzima vođenje seniorske nacionalne selekcije Indije, nakon što ga je Izvršni odbor tamošnjeg nogometnog saveza odabrao kao najboljeg kandidata.

Igor Štimac potpisao je ugovor za dvogodišnji mandat na klupi indijske reprezentacije, a prvi će mu izazov biti turnir na Tajlandu, gdje će 5. lipnja debitirati protiv selekcije Curacaoa. 

Trenersku je karijeru započeo u Hajduku, Cibaliji i Zagrebu, a od 2012. do 2013. godine obnašao je funkciju izbornika Vatrenih, s kojima je odradio kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu te osigurao plasman u doigravanje. Potom je trenirao i Zadar, a u Indiju dolazi nakon iskušenja u iranskom Sepahanu te katarskoj Al Shahaniyi.

Na izborničkoj klupi naslijedio je Engleza Stephena Constantinea, a Indija na Fifinoj ljestvici drži 101. mjesto.

"Igor Štimac pravi je kandidat za izbornika Indije. Želim mu dobrodošlicu, a uvjeren sam da Štimčevo iskustvo povesti Indiju na višu razinu u ovom razdoblju tranzicije", poručio je predsjednik Indijskog nogometnog saveza Praful Patel.

Štimac je za Hrvatsku nastupio 53 puta, uz dva postignuta pogotka, a osvojio je i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj '98. S mladom reprezentacijom Jugoslavije uzeo je naslov svjetskog prvaka, a uz Hajduk i Cibaliju nastupao je za Cadiz, Derby County i West Ham.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri