Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Veliki napredak u informatizaciji

HNS uvodi novu
tehnologiju za
registraciju igrača i
službenih osoba

16.05.2019.
HNS uvodi novu tehnologiju za registraciju igrača i službenih osoba
foto: Dražen Patarčić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Uz financijsku podršku iz Fifinog Forward programa, Hrvatski nogometni savez uskoro u potpunosti prelazi na izradu sportskih iskaznica igrača te članskih iskaznica svih subjekata na nogometnim natjecanjima direktno iz informatičkog sustava HNS-a.

Predstavnici svih registracijskih centara u Hrvatskoj sastali su se s provoditeljima projekta iz HNS-a 16. svibnja u Zagrebu kako bi se upoznali s radom novih pisača te kako bi im HNS predao opremu za izradu kartica.

Kroz ovaj projekt, HNS poduzima važan korak u daljnjoj informatizaciji procesa registracija te će značajno unaprijediti poslovanje na svim razinama nogometa u Hrvatskoj. Članske iskaznice svih subjekata u natjecanjima (trenera, sudaca, delegata, kontrolora, liječnika te predstavnika klubova) izrađivat će se apliciranjem sadržaja preuzetog direktno iz informatičkog sustava HNS-a na PVC iskaznice u standardiziranoj veličini osobnih dokumenata. Na isti način vršit će se i licenciranje trenera i svih službenih osoba za pojedinu natjecateljsku godinu, čime će se standardizirati izgled svih službenih iskaznica Hrvatskog nogometnog saveza. 

Projekt su inicirali i proveli izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, predsjednik Komisije za registracije igrača i klubova Robert Uroić, koordinator za informatički sustav HNS-a Nikša Martinac te ravnatelj Nogometne akademije HNS-a Vatroslav Mihačić.

HNS je namjenska financijska sredstva za opskrbljivanje svih registracijskih centara u iznosu od gotovo milijun kuna preuzeo iz Fifinog Forward programa, koji je namijenjen za pomoć nacionalnim savezima u poslovnom i nogometnom razvoju. Registracijski centri nalaze se u nogometnim središtima HNS-a, županijskim nogometnim savezima, nogometnim središtima ŽNS-a te u uredu Hrvatskog nogometnog saveza, a svaki od njih bit će opskrbljen s kvalitetnim i brzim pisačima za ispis PVC kartica te potrošnim materijalom (tonerima, PVC iskaznicama) potrebnim za izdavanje početne količine iskaznica. 

Ovim projektom HNS će proširiti svoje korištenje svih potencijala registracijskog sustava, a sustav kartica omogućit će brojne korisne promjene, poput evidencije izvršenih liječničkih pregleda i potvrde zdravstvene sposobnosti za igranje nogometa izravno u registracijskom sustavu od strane ovlaštenih liječnika. Igrač bez potvrđenog liječničkog pregleda stoga neće moći biti postavljen u zapisnik utakmice, a matrični barkod (QR kod) na njegovoj iskaznici omogućit će da odgovorne osobe u svakom trenutku pomoću mobilnog telefona provjere identitet igrača te da li je on zdravstveno sposoban za igru.

Informatizacija kartica također će pridonijeti bržem i urednijem vođenju zapisnika odigranih utakmica u elektronskom obliku te bržem upravljanju poslovnim procesima na svim razinama.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Slovačka - Hrvatska

06.09.2019.

FC Spartak, Trnava