#TimeForAction

UEFA po prvi put u povijest predstavila strategiju za ženski nogomet

17.05.2019.

UEFA po prvi put u povijest predstavila strategiju za ženski nogomet
Foto: Drago Sopta/HNS

Pod krilaticom #TimeForAction (#VrijemeZaAkciju), krovna europska nogometna organizacija UEFA predstavila je svoju prvu strategiju za razvoj ženskog nogometa.

Uefina strategija za ženski nogomet dio je Uefine opće strategije "Zajedno za budućnost nogometa" za razdoblje između 2019. i 2024. godine, koja je ratificirana na Kongresu Uefe u veljači 2019. godine.

"Ženski nogomet nije nogomet sutrašnjice, već nogomet današnjice. Kao krovna organizacija nogometa u Europi, Uefa ima odgovornost raditi na jačanju ženskog nogometa. Stoga će UEFA uložiti znatna financijska sredstva u ženski nogomet, što će pokazati kako se UEFA usudi ciljati visoko te učiniti europski nogomet najboljim što može biti. Smjernice i akcije koje predlažemo u 2019. godini dovest će do bolje, profesionalnije i uspješnije igre do 2024. godine. Vrijeme je za akciju!" poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u uvodu strategije.

Strategija #TimeForAction predstavljena je javnosti 17. svibnja, a riječ je o petogodišnjem strateškom okviru kroz koji će UEFA podržavati ženski nogomet, ali i sve žene u nogometu. Među ambicioznim ciljevima strategije nalaze se udvostručenje broja aktivnih igračica u Europi (s 1.3 na 2.5 milijuna) i udvostručenje vrijednosti te gledanosti Lige prvaka za žene i Europskog prvenstva za žene, promjena javnog mišljenja o ženskom nogometu te poboljšanje standarda za nogometašice u svim zemljama članicama Uefe.

"Ova strategija promovirat će ženski nogomet i ubrzati njegov razvoj kako bi svaka djevojka mogla imati ljubav prema nogometu - bilo kao igračica, trenerica, sutkinja, administratorica ili navijačica. Svaka djevojka zaslužuje priliku da igra nogomet", poručila je Uefina direktorica za ženski nogomet Nadine Kessler. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri