Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Budućnost europskog nogometa

Šuker: "Svi imaju
pravo sanjati o Ligi
prvaka i tako će
ostati"

23.05.2019.
Šuker: "Svi imaju pravo sanjati o Ligi prvaka i tako će ostati"
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker govorio je za španjolsku Marcu o budućnosti europskog nogometa.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, kao član Izvršnog odbora Uefe igra važnu ulogu u raspravi o budućem formatu europskih natjecanja, a aktualnu je situaciju prokomentirao s uglednom Marcom.

"Predsjednik Čeferin radi na dogovoru, a zasad postoje samo prijedlozi, koji su nužni za početak. Liga prvaka već je sada sjajno natjecanje - najbolje na svijetu, i uvijek će biti - ali nećemo zbog toga propustiti mogućnost učiniti je još boljom. Možda postoji i bolji model. Uvijek treba razmatrati format natjecanja i vidjeti koje su promjene potrebne", rekao je Šuker.

"Ništa još nije odlučeno, a predsjednik Čeferin održao je riječ i konzultira se sa svima - malima, srednjima i velikima; klubovima, ligama i savezima - na čemu mu treba čestitati", dodao je.

Poznato je da promjena neće biti sve do 2024. godine, a Šuker podsjeća:

"UEFA i predsjednik Čeferin više su puta jasno poručili da neće dopustiti zatvorena natjecanja. Svi klubovi imaju pravo sanjati o Ligi prvaka i tako će ostati. Cilj je dobiti povratne informacije i najbolje ideje svih zainteresiranih strana, a želimo imati najbolji mogući prijedlog za nogomet u cjelini".

"UEFA ne osjeća pritisak velikih klubova, a svi su pozvani reći svoje mišljenje. Siguran sam da možemo naći rješenje koje će biti dobro za sve, a predsjednik Čeferin pokazao je da zna pronaći pravu ravnotežu", zaključio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Gruzija

19.11.2019.

'ALDO DROSINA', Pula