Pobjeda i u finalu Kupa

Braća Kovač s Bayernom uzela dvostruku krunu

25.05.2019.

Braća Kovač s Bayernom uzela dvostruku krunu
Foto: Drago Sopta/HNS

Momčad Bayerna predvođena Nikom i Robertom Kovačem pobijedila je u finalu Njemačkog kupa RB Leipzig 3:0 te tako naslovu državnog prvaka dodala još jednu titulu.

Bayern iz Münchena osvojio je Bundesligu uvjerljivom pobjedom nad Rebićevim Eintrachtom u posljednjem kolu, a ove je subote u finalu Njemačkog kupa snage odmjerio s trećeplasiranom momčadi prvenstva, RB Leipzigom.

Momčad Nike Kovača kao prvog trenera i Roberta Kovača kao njegovog pomoćnika taj je naslov u Berlinu uzela uz dva pogotka Lewandowskog i jedan Comana za konačnih 3:0.

Braća Kovač svoju su premijernu sezonu na klupi bavarskog diva tako okončala osvajanjem dvostruke domaće krune, dok su u Ligi prvaka zaustavljeni u osmini finala od jednog od finalista, Lovrenovog Liverpoola.

Bayernu je to 12. dvostruka kruna u povijesti, a Kovaču je to bilo treće uzastopno finale Njemačkog kupa - nakon što je u protekle dvije sezone do Berlina doveo upravo Eintracht, uz poraz od Borussije (D) 2017. te pobjedu upravo nad Bayernom 2018. godine.

Osim toga, Niko Kovač postao je jedini čovjek u povijesti Bayerna koji je dvostruku krunu osvojio i kao igrač i kao trener.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri