Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Dječji i školski nogomet

Informacije za učenike-sportaše

Odluka o upisu
učenika u 1. razred
srednje škole

28.05.2019.
Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim mrežnim stranicama informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2019./20., uključujući informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše.

MZOS je na svojim mrežnim stranicama obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 53/2019., objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2019./20.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše, u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku.

Od 27.5. do 2.6. kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. 3. lipnja Središnji državni ured za sport šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 4. do 12. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 13. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

Do 19. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore, a 21. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Središnjem državnom uredu za sport.

Konačno, od 21. do 24. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma.

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2019./20. i struktura upisa mogu se preuzeti na poveznici.Učitaj više