Nagrada Nogometnog sindikata

Luka Modrić po sedmi put dobitnik Trofeja nogometaš

02.06.2019.

Luka Modrić po sedmi put dobitnik Trofeja nogometaš
Foto: Drago Sopta/HNS

U nedjelju je u Opatiji održana svečana dodjela tradicionalne nagrade Trofej nogometaš, u organizaciji Hrvatske udruge nogometni sindikat.

Hrvatska udruga nogometni sindikat, u suradnji sa Sportskim novostima i uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza i FIFPro-a, po sedmi je puta nagradio najbolje pojedince na temelju glasova igrača i trenera Hrvatski Telekom Prve lige.

"Ponosan sam ovdje vidjeti sve one koji doprinose razvoju hrvatskog nogometa. Prošle je godine naša sjajna generacija ostvarila nevjerojatan uspjeh i osvojila svjetsko srebro, na čemu im čestitam. Njihova predanost i požrtvovnost odlična su promocija hrvatskog nogometa i nogometaša, na čemu radi i HUNS, u svrhu što boljeg statusa igrača. Laureatima čestitam na iznimnoj sezoni, vaš su rad prepoznali vaši suigrači i treneri", poručio je predsjednik HUNS-a Dario Šimić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Za najboljeg hrvatskog nogometaša u netom završenoj sezoni još je jednom - također po sedmi put - proglašen kapetan Vatrenih Luka Modrić, član Real Madrida.

"Ova mi nagrada mnogo znači i hvala svima koji su glasali, uvijek je lijepo dobiti nagradu od igrača i struke. Posebno hvala suigračima iz reprezentacije, bez njih ne bi ova nagrada bila moguća. Atmosfera je u reprezentaciji jako dobra, iako nas čeka teška utakmica u kojoj nemamo pravo na kiks i moramo na bilo koji način doći do pobjede. Imamo dovoljno kvalitete da svladamo sve poteškoće, dobro treniramo i pripremit ćemo se na najbolji mogući način. U osječkom se ambijentu uvijek odlično osjećamo. Čast mi je da ovim nagradama dobivam na važnosti, a u novoj sezoni s Real Madridom imamo izazov vratiti se na stare staze, da budemo najbolji - a isto vrijedi i za reprezentaciju. Čeka nas zanimljiva godina", rekao je Modrić po primitku nagrade.

Foto: Drago Sopta/HNS

Za najboljeg igrača, kao i za mladog igrača HT Prve lige (do 21 godine) proglašen je Dinamov Španjolac Dani Olmo, dok je titulu najboljeg vratara ponio njegov suigrač, hrvatski reprezentativac Dominik Livaković koji se upravo nalazi na pripremama za utakmice s Walesom i Tunisom.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić predstavili su najbolju jedanaestoricu HT Prve lige, u kojoj se nalaze Dominik Livaković, Zoran Kvržić, Kevin Theophile-Catherine, Emir Dilaver, Domagoj Bradarić, Luka Ivanušec, Dani Olmo, Domagoj Pavičić, Jairo da Silva, Bruno Petković i Jakov Puljić

Foto: Drago Sopta/HNS

Kao najbolji trener nagrađen je strateg hrvatskog prvaka Nenad Bjelica, priznanje za najbolju igračicu 1. HMNLŽ dobila je Leonarda Balog iz Osijeka, dok je za najboljeg igrača 1. HMNL proglašen Duško Martinac iz Vrgorca. Nagradu za najboljeg suca HT Prve lige primio je Ivan Bebek, a najboljim je travnjakom proglašen onaj na maksimirskom stadionu.

Nagrada Dobri duh hrvatskog nogometa pripala je dugogodišnjem liječniku hrvatske reprezentacije Borisu Nemecu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri