Bivši predsjednik Uefe

Preminuo Lennart Johansson

05.06.2019.

Preminuo Lennart Johansson
Foto: UEFA

Šveđanin Lennart Johansson, dugogodišnji predsjednik Europske nogometne federacije, preminuo je u dobi od 89 godina.

Lennart Johannson obnašao je funkciju predsjednika Uefe od 1990. do 2007. godine, u razdoblju kada je nogomet doživljavao značajne sportske i komercijalne promjene.

U europski je nogomet ušao kao predsjednik Švedskog nogometnog saveza (1984. - 1991.), a po završetku svojih predsjedničkih mandata imenovan je počasnim predsjednikom Uefe te je nastavio pratiti zbivanja unutar organizacije.

"Nogomet je nepredvidljiv, nekada plačete i nekada ste sretni. To ga čini toliko velikom igrom i drago mi je da sam dao doprinos uspjehu nogometa u Europi. Radio sam za njegovu dobrobit", poručio je svojedobno.

UEFA će na svim ovotjednim utakmicama Lige nacija, Europskih kvalifikacija i mladih reprezentacija sjećanje na Lennarta Johanssona obilježiti minutom šutnje. 

"Johansson je bio predani, strastveni zaljubljenik u nogomet. Uvijek ćemo ga pamtiti kao vizionara i vođu te arhitekta Lige prvaka, a svjetski će mu nogomet uvijek biti zahvalan na svemu što je učinio", poručio je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin izražavajući sućut.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri