Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Županijski savezi

Prvi predsjednik NS Karlovačke županije

Preminuo Ivan
Bedeniković

06.06.2019.
Preminuo Ivan Bedeniković
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U svojoj 75. godini preminuo je prvi predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije te dugogodišnji predsjednik NK Kupe Ivan Bedeniković.

Ivan Bedeniković većinu je svog životnog vijeka proveo uz nogomet, od toga najviše uz NK Kupu iz Donjeg Mekušja, čiji je bio igrač, zatim i trener, član Upravnog odbora te predsjednik u čak četiri navrata.

Aktivan je bio i u Nogometnom klubu Ilovac, gdje je bio član Upravnog odbora i dopredsjednik. Godine 1992. izabran je za predsjednika tadašnjeg Općinskog nogometnog saveza Karlovac, a dvije godine kasnije postaje prvi predsjednik novoosnovanog Nogometnog saveza Karlovačke županije, na čijem je čelu bio sve do 1999. godine.

Izabran je i za predsjednika Međužupanijskog nogometnog središta Zagreb, a bio je i član Skupštine kao i brojnih komisija Hrvatskog nogometnog saveza.

1993. godine dobio je priznanje kao zaslužni sportski djelatnik u izboru Karlovačkog sportskog saveza, a 2016. godine dobio je nagradu za životno djelo Nogometnog saveza Karlovačke županije.

 

Učitaj više