Prvi predsjednik NS Karlovačke županije

Preminuo Ivan Bedeniković

06.06.2019.

Preminuo Ivan Bedeniković
Foto: Drago Sopta/HNS

U svojoj 75. godini preminuo je prvi predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije te dugogodišnji predsjednik NK Kupe Ivan Bedeniković.

Ivan Bedeniković većinu je svog životnog vijeka proveo uz nogomet, od toga najviše uz NK Kupu iz Donjeg Mekušja, čiji je bio igrač, zatim i trener, član Upravnog odbora te predsjednik u čak četiri navrata.

Aktivan je bio i u Nogometnom klubu Ilovac, gdje je bio član Upravnog odbora i dopredsjednik. Godine 1992. izabran je za predsjednika tadašnjeg Općinskog nogometnog saveza Karlovac, a dvije godine kasnije postaje prvi predsjednik novoosnovanog Nogometnog saveza Karlovačke županije, na čijem je čelu bio sve do 1999. godine.

Izabran je i za predsjednika Međužupanijskog nogometnog središta Zagreb, a bio je i član Skupštine kao i brojnih komisija Hrvatskog nogometnog saveza.

1993. godine dobio je priznanje kao zaslužni sportski djelatnik u izboru Karlovačkog sportskog saveza, a 2016. godine dobio je nagradu za životno djelo Nogometnog saveza Karlovačke županije.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri