Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Govorio i Roberto Baggio

PBZ predstavio
nogometni kamp za
djecu u Hrvatskoj

06.06.2019.
PBZ predstavio nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U četvrtak je u Opatiji, u organizaciji Privredne banke Zagreb (PBZ), predstavljen nogometni kamp za djecu Italia Soccer Camp, sportsko događanje namijenjeno djeci u dobi od 7 do 14 godina.

Privredna banka Zagreb kao članica Intesa Sanpaolo Grupe glavni je partner ovog projekta u Hrvatskoj koji podržava i Generali osiguranje. Nogometni kamp za djecu bit će održan u Zagrebu od 1. do 5. srpnja za ukupno 150 djece, a u projekt kampa bit će uključena i djeca iz Dječjeg doma Zagreb. Polaznici kampa imat će mogućnost stjecati vrijedna znanja i vještine o nogometnim tehnikama i taktikama po poznatoj i provjerenoj metodi vrhunskih nogometaša.

U okviru svog programa društvene odgovornosti Privredna banka Zagreb podupire brojne sportske aktivnosti za djecu i mlade, a konferenciji za medije prisustvovao je i Roberto Baggio, talijanska nogometna legenda koji je govorio o programu nogometnog kampa. Također, na konferenciji su sudjelovali Rosario Strano, Chief Operating Officer Intesa Sanpaolo Grupe, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb, Marco Schembri, predstavnik organizatora događanja Sport Goals Ltd i Vittorio Petrone, menadžer Roberta Baggia.

foto: HNS

Ovo su događanje svojim dolaskom uveličali i izbornik i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko DalićLuka Modrić.

"Mi smo danas ovdje u Opatiji, zahvaljujući podršci Privredne banke Zagreb, i zato što čvrsto vjerujemo kako u vašoj zemlji leži veliki potencijal za svijet nogometa, a što ste i dokazali brojnim primjerima. Djeca koja će sudjelovati u ovom nogometnom kampu dobit će priliku trenirati po metodama vrhunskih nogometaša", izjavio je Roberto Baggio.

foto: HNS

Privredna banka Zagreb glavni je partner ovog projekta.

"U Hrvatskoj je nogomet najpopularniji sport. Zato podržavamo ovaj nevjerojatan projekt, zahvaljujući kojem mladi mogu trenirati s iskusnim trenerima i igračima. Hrvatska je poznata po brojnim uspješnim sportašima i nadamo se da će netko od mladih nogometnih talenata jednoga dana uspješno predstavljati našu zemlju kao velika nogometna zvijezda kao što je to danas vrhunski Luka Modrić kojem posebno zahvaljujem što se odazvao našem pozivu biti ovdje s nama", izjavio je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

"Vidimo Italia Soccer Camp kao značajno ulaganje u djecu diljem Europe. Možda će upravo u tim kampovima biti otkriven veliki budući nogometni talent. Oduševljen sam i poštujem suradnju s vrhunskim sportašima koji su inspiracija i uzor mladim ljubiteljima nogometa. Jedan od njih nesumnjivo je i nogometna legenda Roberto Baggio, koji je ove godine svojim prisustvom odao posebnu počast održavanju ovogodišnjeg nogometnog kampa u Hrvatskoj", rekao je Marco Schembri, predstavnik organizatora Sport Goals.

Dvoje odabranih sudionika hrvatskog nogometnog kampa koji će se održati u Zagrebu otputovat će u Italiju kako bi sudjelovali na događanju Italia Soccer Camp Day (prije lipnja 2020).

Događanje Italia Soccer Camp Day sadržava treniranje u sportskom centru Centro Tecnico Federale FIGC u Covercianu u Italiji, posjet muzeju nogometa u Covercianu, pohađanje posebne didaktičke nogometne nastave i ulaznice za utakmice talijanske nogometne lige Serie A.

foto: HNS

Roberto Baggio

Legenda je talijanskog nogometa koji je već od djetinjstva začaran ovim sportom. Počeo je u prvoligašu Fiorentini, s kojim je 1990. stigao do finala Kupa Uefe. Kasnije je igrao u Juventusu, Milanu, Bologni, a karijeru je završio u Bresciji. Do 2004. godine bio je dio reprezentacije Italije. Godine 2011. inauguriran je u talijanskoj nogometnoj dvorani slavnih. U online glasovanju navijača za najboljeg nogometaša stoljeća, završio je na četvrtom mjestu iza imena kao što su Maradona, Pelé i Eusébio.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.