Pritisak uvijek postoji

Dalić: "Neće biti lako, šansa je kroz posjed"

07.06.2019.

Dalić: "Neće biti lako, šansa je kroz posjed"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan uoči kvalifikacijskog sraza s Walesom u Osijeku.

Šansa kroz posjed 

"Napravili smo sedam dobrih treninga, radili i na obrani i napadu. Igramo kod kuće, nemamo pravo čekati i braniti se, nego moramo tražiti šansu kroz posjed lopte. To krije mnoge opasnosti te moramo biti koncentrirani i odgovorni. Posjed ćemo dobiti - htjeli ili ne htjeli - a zbog vrućine nećemo moći igrati presing. Neće biti lako"

Pritisak 

"Na Hrvatskoj uvijek postoji pritisak, pogotovo nakon lošeg rezultata u Mađarskoj. Trebamo 15 bodova za prolazak skupine, a sutra je prva šansa"

Bale najveća opasnost

"U svakoj utakmici Walesa Bale bio najbolji, glavni igrač. Ima podršku u napadu, a sva četvorica napadača kvalitetu grade na brzini i moramo biti itekako oprezni"

Rani poslijepodnevni termin

"Ne znam tko je donio odluku o terminu u 15:00 sati, tada igraju samo Hrvatska - Wales i Island - Albanija, i trebalo nam je pokazati više poštovanja. To je moj osobni stav, a drugo me ne zanima. Nećemo u tome tražiti alibi, ali skrenut ću pažnju da to nije idealan termin za nogomet. Ipak, kako bude nama, tako će biti i njima, to sam rekao i igračima. Neka završi kao protiv Senegala prije točno godinu dana, da iz Osijeka krenemo na Europsko prvenstvo kao što smo krenuli na Svjetsko prvenstvo"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri