Treći kvalifikacijski dvoboj

Wales u Osijeku: Prilika za vrijedne bodove

08.06.2019.

Wales u Osijeku: Prilika za vrijedne bodove
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija, u svom trećem nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, u Osijeku dočekuje Wales.

Hrvatska - Wales
Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E
8. lipnja 2019., 15:00
Stadion Gradski vrt, Osijek

Nakon uvodne pobjede protiv Azerbajdžana u Zagrebu te poraza na gostovanju kod Mađarske u Budimpešti, aktualni svjetski doprvaci odmjerit će i snage s Walesom u Osijeku, u sklopu Skupine E kvalifikacija za odlazak na europsku smotru najboljih sljedećeg ljeta.

Vatreni su se okupili već krajem svibnja te odradili i revijalnu utakmicu u Omišu, a izbornik Zlatko Dalić kombinira sastav s obzirom na veći broj izostanaka. Uz ranije ozlijeđene Vrsaljka, Pivarića, Strinića i Pjacu, za ovu su akciju prvo otpali dokapetan Rakitić te Rebić, a potom još i Vlašić, Rog te Bradarić. Reprezentaciji se stoga naknadno priključio i kapetan Hrvatske U-21 Alen Halilović.

"Napravili smo sedam dobrih treninga, radili i na obrani i napadu. Igramo kod kuće, nemamo pravo čekati i braniti se, nego moramo tražiti šansu kroz posjed lopte. To krije mnoge opasnosti te moramo biti koncentrirani i odgovorni. Posjed ćemo dobiti - htjeli ili ne htjeli - a zbog vrućine nećemo moći igrati presing. Na Hrvatskoj uvijek postoji pritisak, pogotovo nakon lošeg rezultata u Mađarskoj", poručio je izbornik dan uoči dvoboja.

Velšani su u Osijek doputovali s maksimalnim učinkom - jednom pobjedom iz svog jedinog dosadašnjeg susreta. Pred domaćom su publikom svladali Slovačku, a hrvatski kapetan Luka Modrić potvrđuje da najveća opasnost dolazi u liku Garetha Balea.

"Igre u klubu i reprezentaciji ne moraju imati poveznicu, a znam koliko mu znači igranje za nacionalnu selekciju. Manjak klupskih minuta neće utjecati na njega, očekujem ga u punoj formi i nadam se da ćemo ga zaustaviti, da ne pokaže svu svoju kvalitetu", kaže. 

Momčad Ryana Giggsa trenutačno zauzima 19. mjesto na Fifinoj ljestvici, a na prošlom je Europskom prvenstvu - 2016. godine u Francuskoj, pod vodstvom Chrisa Colemana - senzacionalno izborila plasman u polufinale.

Hrvatska se s Velšanima susrela četiri puta: dva puta u prijateljskima i dva puta u natjecateljskim utakmicama te upisala tri pobjede i jedan remi. Zanimljivo, dvije su pobjede ubilježene upravo u Osijeku, oba puta po 2:0 (2010. i 2012. godine).

U Skupini E u subotu se sastaju još Azerbajdžan i Mađarska, a pravdu će u Osijeku dijeliti rumunjski sudac Istvan Kovacs.

Dalićeve izabranike nakon sraza s Walesom očekuje još prijateljska utakmica s Tunisom, u utorak, 11. lipnja u Varaždinu.

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E:
1. Slovačka 3 (2)
2. Wales 3 (1)
3. Mađarska 3 (2)
4. Hrvatska 3 (2)
5. Azerbajdžan 0 (1)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri