Generalna proba mladih Vatrenih

Gračan: "Ova generacija zajedno diše"

11.06.2019.

Gračan: "Ova generacija zajedno diše"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u srijedu će snage odmjeriti s vršnjacima iz Danske, u sklopu završne faze priprema za Europsko prvenstvo.

Posljednja provjera protiv Danske

"Stanje je u reprezentaciji dobro, dečki su motivirani, nema ozljeda ni problema, a sve što smo zacrtali to smo i napravili. Ova će nam utakmica dodatno proširiti vidike, a najvažnije je da ostanemo zdravi te da zajedno s igračima priključenima iz A-reprezentacije dovršimo pripreme"

Dobar pokazatelj

"Danska je zaista agresivna momčad, ali voli igrati, po tome su slični Englezima i Francuzima. Kvalitetni su, također idu na Europsko prvenstvo i bit će nam to dobar pokazatelj. Osim toga, vidjeli smo i sami u onoj prijateljskoj utakmici da možemo protiv Francuza, bez obzira na njihovu snagu i pojedince"

Rumunji kao prvi izazov

"Često se nekoga podcijeni, ali Rumunjska je izbacila Portugal i također dolazi s petoricom A-reprezentativaca. Neće biti jednostavno, ali pokušat ćemo pobijediti. Siguran sam da ni naši suparnici nisu pretjerano sretni susretom s nama. Turnir je zahtjevan, igra se svaki treći dan i neće biti prilike za mnogo odmora"

Vatreni kao zvijezda vodilja prema OI

"Uspjeh je i sam plasman na Europsko prvenstvo, ali naravno da nećemo ostati zadovoljni time, motivirani smo napraviti nešto više. Željni smo početi s natjecanjem. Talenta imamo, kao i odgovornosti, kompaktnosti, homogenosti i discipline za dobar rezultat. Ova generacija zajedno diše, a vodilja nam je nastup seniora u Rusiji prošlog ljeta. Razgovaralo se i o mogućem plasmanu na Olimpijske igre, svima bi nam to bilo na veliko zadovoljstvo, a posebno meni da tamo odem i kao trener. Treba se nadati, možda se i ostvari. To je sport"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri