Vjera u Vatrene

Šuker: "Igrači su dali maksimum, bit će spremni za jesen"

11.06.2019.

Šuker: "Igrači su dali maksimum, bit će spremni za jesen"
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je varaždinski sraz s Tunižanima te se okrenuo ključnim kvalifikacijskim izazovima.

Nema lakih suparnika 

"Vidjelo se da nema lakog suparnika, čak niti u prijateljskom okršaju. Tunis je spreman za Afrički kup nacija, svježi su i spremni, a naši su igrači dali svoj maksimum. Iscrpjeli su se u važnijoj utakmici, za bodove, kako bismo ostvarili zacrtani cilj. Profesionalci su, odmorit će se preko ljeta i svi će biti spremni za jesen, u pravom ritmu. Kao i uvijek, vjerujem u izbornika Dalića i igrače"

Jesenski nastavak kvalifikacija

"Drugi smo na svijetu, svi žele skinuti skalp Hrvatskoj, a kvalifikacijska skupina je teška. I Mađarska je danas pobijedila Wales, a novi susret s Mađarima mogao bi biti presudan"

Grad domaćin

"O gradu domaćinu za Mađarsku odlučit ćemo na Izvršnom odboru, dobili smo od Uefe rok od dva tjedna za prijavu. S druge strane, autori svastike još nisu pronađeni, a interes HNS-a i hrvatskog nogometa jest uzeti sva tri boda, neovisno o gradu domaćinu. Treba donijeti odgovornu odluku. Sigurno ćemo igrati po cijeloj Hrvatskoj i sve je moguće"

Naknade poslije SP-a

"Volio bih kad bi svi hrvatski savezi bili poput nogometnog jer mi nismo na leđima poreznih obveznika nego sami zarađujemo. I u svim drugim savezima dobiju se naknade poslije velikih uspjeha jer netko ipak nosi i odgovornost: zamislite da nismo uspjeli u Rusiji, mi bismo bili i krivci"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri