Treba strpljenja

Dalić: "Nikada nije lijepo izgubiti, pa tako ni sada"

11.06.2019.

Dalić: "Nikada nije lijepo izgubiti, pa tako ni sada"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija poslije varaždinskog poraza Vatrenih od Tunisa (2:1).

Nije lijepo izgubiti

"Nikada nije lijepo izgubiti, pa tako ni sada, na kraju sezone. Ipak, vidjeli smo uoči rujna koliko nas muči taj suparnički protunapad i to moramo riješiti. 'Curilo' je na sve strane, ali nemam što zamjeriti svojim dečkima koji jedva čekaju odmor. Pokušali smo igrati s tri stopera, s obzirom na probleme s kontinuitetom naših bočnih igrača te izostanke Strinića, Pivarića i Vrsaljka. Međutim, to nije funkcioniralo i nismo se mogli suprotstaviti tuniškoj okomitosti"

Treba strpljenja

"Bila je ovo dobra prilika vidjeti što možemo i što ne možemo. Teško je bilo napraviti nešto poslije Walesa, naći motiv, pogotovo protiv Tunisa koji čeka Afrički kup nacija. Mladi igrači su tu, dolaze, ali treba im još utakmica. Osjećaju se grč, strah i nervoza, no ovakve utakmice upravo tome i služe. Treba strpljenja. Nakon poraza uvijek slijede kritike, a prvo je poluvrijeme bilo izrazito loše. Drugo je bilo bolje, ali ima stvari koje treba popraviti"

Osnovni cilj

"Moramo sve posložiti za rujanski nastavak kvalifikacija. Nećemo gledati druge rezultate, nego samo sebe i pokušati skupiti svojih 15 bodova"

Povratak u Varaždin

"Lijepo je bilo doći u svoj grad, u svoj Varaždin, i osjetiti kako nas navijači bodre. Na kraju su, nažalost, i pokisli"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri