Povratak u Englesku

Slaven Bilić preuzima West Bromwich Albion

13.06.2019.

Slaven Bilić preuzima West Bromwich Albion
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić od četvrtka je novi trener engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona, s kojim će tražiti plasman u elitno društvo.

50-godišnji Slaven Bilić, brončani Vatreni s 44 nastupa i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, potpisao je dvogodišnji ugovor s West Bromwich Albionom, članom engleskog Championshipa.

Bilić je od 2004. godine vodio Hrvatsku U-21, a seniore je preuzeo po završetku Svjetskog prvenstva u Njemačkoj te osigurao plasmane na europske smotre u Austriji i Švicarskoj 2008. godine - uz izboreno četvrtfinale - te u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Klupska trenerska karijera vodila ga je od Hajduka, preko moskovskog Lokomotiva, Bešiktaša, West Hama i Al Ittihada, a s Čekićarima je ostvario najbolji plasman kluba u povijesti Premiershipa.

"Naravno da sam oduševljen ovom prilikom. Želimo napredovati, a WBA me uvjerio koliko želi povratak u Premiership. Željeli su da ja vodim taj projekt i nisam se niti jednog trenutka dvoumio", poručio je Bilić, kojega su u klubu predstavili kao posebnog trenera punog entuzijazma i strastvene odlučnosti, koji je pravo rješenje za njihovu klupu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri