Potpisana tri memoranduma

Bogata međunarodna suradnja Hrvatskog nogometnog saveza

20.06.2019.

Bogata međunarodna suradnja Hrvatskog nogometnog saveza
Foto: Arhiva HNS

Tijekom nedavnog Kongresa Fife održanog u Parizu, Hrvatski nogometni savez potvrdio je svoju važnu ulogu u međunarodnim odnosima i nastavio jačati suradnju s brojnim drugim nogometnim savezima.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom ovog je mjeseca prisustvovala Fifinom Kongresu u Parizu, na kojemu je predsjednik Gianni Infantino dobio novi mandat, a tih je dana HNS potvrdio svoj ugled u okvirima međunarodne suradnje s drugim savezima.

Potpisana su, naime, čak tri Memoranduma o suradnji: s Nogometnim savezom Južne Koreje predvođenim predsjednikom Mong-Gyuom Chungom, s Nogometnim savezom Zambije predvođenim predsjednikom Andrewom Kamangom - koji je nedavno posjetio sjedište HNS-a u Zagrebu - te s Iranskim nogometnim savezom predvođenim predsjednikom Mehdijem Tajom.

Foto: Arhiva HNS

Osim toga, u okviru Uefinog programa Assist - koji je namijenjen pomoći europskih saveza nogometnim savezima izvan Europe - HNS je već ranije ove godine predložio suradnju s Nogometnim savezom Ugande na području razmjene znanja iz različitih sfera svojih aktivnosti (obrazovanje trenera, rad s mlađim uzrastima, digitalni angažman i ICT, licenciranje klubova, i sl.).

Inicijalni sastanak s predstavnicima NS Ugande održan je upravo uoči pariškog Kongresa, a suradnja na ovom planu počet će s realizacijom krajem 2019. godine, kada će skupina stručnih osoba iz HNS-a otići u radni posjet kolegama u Ugandi te tijekom višednevnog boravka prezentirati svoja iskustva, modele rada i postignuća.

Foto: Arhiva HNS

Nadalje, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u, Ivančica Sudac, aktivno je sudjelovala u radu Fifine Komisije za reviziju i sukladnost, a zajedno s tajnikom ženskih reprezentacija Denisom Lukšom sudjelovala je i na Fifinoj Konvenciji o ženskom nogometu te potom gostovala na utakmici otvaranja Svjetskog prvenstva za nogometašice na Parku prinčeva.

Vidljivo je da interes europskih i neeuropskih nogometnih saveza za rad i postignuća Hrvatskog nogometnog saveza ne jenjava - mnogi žele učiti od hrvatskih kolega kako bi također pokušali postići sjajne rezultate na koje je HNS kroz posljednjih dvadesetak godina izrazito ponosan.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri