Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Potpisana tri memoranduma

Bogata međunarodna
suradnja Hrvatskog
nogometnog saveza

20.06.2019.
Bogata međunarodna suradnja Hrvatskog nogometnog saveza
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Tijekom nedavnog Kongresa Fife održanog u Parizu, Hrvatski nogometni savez potvrdio je svoju važnu ulogu u međunarodnim odnosima i nastavio jačati suradnju s brojnim drugim nogometnim savezima.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom ovog je mjeseca prisustvovala Fifinom Kongresu u Parizu, na kojemu je predsjednik Gianni Infantino dobio novi mandat, a tih je dana HNS potvrdio svoj ugled u okvirima međunarodne suradnje s drugim savezima.

Potpisana su, naime, čak tri Memoranduma o suradnji: s Nogometnim savezom Južne Koreje predvođenim predsjednikom Mong-Gyuom Chungom, s Nogometnim savezom Zambije predvođenim predsjednikom Andrewom Kamangom - koji je nedavno posjetio sjedište HNS-a u Zagrebu - te s Iranskim nogometnim savezom predvođenim predsjednikom Mehdijem Tajom.

foto: Arhiva HNS

Osim toga, u okviru Uefinog programa Assist - koji je namijenjen pomoći europskih saveza nogometnim savezima izvan Europe - HNS je već ranije ove godine predložio suradnju s Nogometnim savezom Ugande na području razmjene znanja iz različitih sfera svojih aktivnosti (obrazovanje trenera, rad s mlađim uzrastima, digitalni angažman i ICT, licenciranje klubova, i sl.).

Inicijalni sastanak s predstavnicima NS Ugande održan je upravo uoči pariškog Kongresa, a suradnja na ovom planu počet će s realizacijom krajem 2019. godine, kada će skupina stručnih osoba iz HNS-a otići u radni posjet kolegama u Ugandi te tijekom višednevnog boravka prezentirati svoja iskustva, modele rada i postignuća.

foto: Arhiva HNS

Nadalje, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u, Ivančica Sudac, aktivno je sudjelovala u radu Fifine Komisije za reviziju i sukladnost, a zajedno s tajnikom ženskih reprezentacija Denisom Lukšom sudjelovala je i na Fifinoj Konvenciji o ženskom nogometu te potom gostovala na utakmici otvaranja Svjetskog prvenstva za nogometašice na Parku prinčeva.

Vidljivo je da interes europskih i neeuropskih nogometnih saveza za rad i postignuća Hrvatskog nogometnog saveza ne jenjava - mnogi žele učiti od hrvatskih kolega kako bi također pokušali postići sjajne rezultate na koje je HNS kroz posljednjih dvadesetak godina izrazito ponosan.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Rusija 1:0

14.11.2021.

Poljud, Split