Čestitke odličnoj Rumunjskoj

Gračan: "Pokušat ćemo izvući pouke"

18.06.2019.

Gračan: "Pokušat ćemo izvući pouke"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan održao je konferenciju za medije po završetku dvoboja s Rumunjskom na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Previše pogrešaka 

"Nismo očekivali ovakav poraz. Treba čestitati odličnoj Rumunjskoj, a mi smo na početku bili previše impresionirani, primili dva pogotka i kroz cijelu utakmicu vidjelo se mnogo tehničkih pogrešaka. Upravo smo o tome bili i pričali, ključni su natjecateljski nogomet i kontinuitet u klubovima" 

Treći pogodak presudio

"Nažalost, bilo je dosta ozljeda, pokušavali smo to u ova dva tjedna popraviti, ali nismo uspjeli. Bile su dvije faze utakmice kada smo djelovali sigurnije, imali situacije za izjednačenje kod 2:1, a treći rumunjski pogodak slomio je igrače i teško se bilo poslije toga vratiti. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za ono što slijedi"

Problem desne strane i ozljeda Brekala

"Upozoravali smo na treningu da treba zatvarati tu desnu stranu, no ipak su nam tamo stvarali šanse i to nije bilo kvalitetno odrađeno u fazi obrane. Brekalo je napravio magnetsku rezonancu i vjerojatno je za njega prvenstvo završeno. Koljeno ga boli, nije mogao nastaviti, a njegov izlazak nas je poprilično poremetio"

Odlični Rumunji

"Hagi je izuzetan igrač. Vidi se njegova kvaliteta, daje ton rumunjskoj igri, ali imaju i druge odlične pojedince. Zato i igraju već sedmorica za seniorsku reprezentaciju. Rumunjska je već u kvalifikacijama dokazala da se može nositi sa svakima, uključujući i Francuze i Engleze. Ovakvom agresivnošću može napraviti mnogo, ta je agresivnost bila ključ jer smo uvijek kaskali za Rumunjima. Potom su iskoristili sve naše pogreške"

Izvući pouke

"Veliki je uspjeh što smo ovdje došli, svi su suparnici sjajni. Pokušat ćemo izvući pouke iz ovog poraza, u sportu i poraz može biti pobjeda ako se shvate uzroci poraza"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri