Talent nije dovoljan

Gračan: "Možemo se nositi s francuskom kvalitetom"

20.06.2019.

Gračan: "Možemo se nositi s francuskom kvalitetom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik mladih Vatrenih Nenad Gračan najavio je sutrašnju utakmicu s Francuskom u Skupini C Europskog prvenstva.

Francuzi snažni unatoč problemu

"Žao mi je što se Jonathan Bamba ozbiljno ozlijedio i što je za njega prvenstvo završeno. Kao igrač, i ja sam se slično ozlijedio i želim mu što brži oporavak. No, Francuzi imaju zaista široku bazu igrača i nama je najvažnije usredotočiti se na njihovu igru. Sigurno će ga zamijeniti netko sličnih karakteristika, imaju sjajne pojedince"

Hrvatska može parirati 

"U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali smo vidjeli i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje"

Dva hrvatska izostanka 

"Josip Brekalo i Filip Benković neće biti u kadru za Francuze. Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri