Dio stručnog stožera i klupski ambasador

Srna zaključio igračku karijeru, vratio se u Šahtar

21.06.2019.

Srna zaključio igračku karijeru, vratio se u Šahtar
Foto: Drago Sopta/HNS

Bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna okončao je igračku karijeru te će preuzeti funkciju u stručnom stožeru svog dugogodišnjeg kluba, ukrajinskog Šahtara.

Po završenoj sezoni u talijanskom Cagliariju, Darijo Srna vraća se u redove ukrajinskog velikana Šahtara iz Donjecka, u kojemu je proveo većinu svoje karijere.

Srna je pritom na konferenciji za medije potvrdio kako završava igračke dane, a Šahtaru će novi doprinos dati kao član stručnog stožera, odnosno pomoćnik trenera Luisa Castra. Osim toga, predstavljat će klub kao prvi ambasador.

"Moje su ambicije zapravo ambicije Šahtara. Bit ću svaki dan uz momčad, pomoći ću stručnom stožeru u prilagodbi na ukrajinski nogomet. Nitko ne može biti iznad kluba, a vrijeme će pokazati kako će mi ići ovi poslovi", poručio je.

Za Šahtar je igrao od 2003. do 2018. godine te je nastupio rekordnih 536 puta, uz 49 postignutih pogodaka i 26 osvojenih trofeja, uključujući deset naslova prvaka, sedam domaćih kupova, osam superkupova i jedan Kup Uefe. Tijekom igračke karijere, nastupao je za GOŠK, Hajduk, Šahtar i Cagliari.

Srna je rekorder i po broju nastupa za Hrvatsku (134) pri čemu je 68 puta nosio kapetansku vrpcu, a za Vatrene je postigao 22 pogotka.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri