Psihološki povratak

Gračan: "Odlična utakmica, bez obzira na poraz"

21.06.2019.

Gračan: "Odlična utakmica, bez obzira na poraz"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan održao je konferenciju za medije nakon susreta s Francuskom na Europskom prvenstvu.

Čestitke i Hrvatskoj i Francuskoj

"Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi"

Psihološki povratak

"Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je 'vratiti' dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni"

Nije sve naopako

"Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako"

Oporavak Brekala

"Pokazao je veliku želju da zaigra bez obzira na ozljedu, iako bi novi udarac izazvao veće komplikacije. On je važan i seniorskoj reprezentaciji, kako ne bi bio i nama. Njegov izostanak u prvoj utakmici bio je osjetni hendikep"

Nema slabih momčadi

"Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri