Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Odigrane prve utakmice

Otvoreno 4. Svjetsko
prvenstvo klubova iz
dijaspore

25.06.2019.
Otvoreno 4. Svjetsko prvenstvo klubova iz dijaspore
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Zagrebu je započelo svjetsko natjecanje klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i klubova nacionalnih manjina.

U ponedjeljak je na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu svečano otvorena četvrta po redu svjetska smotra klubova hrvatske dijaspore.

Otvaranju su prisustvovali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine i izaslanik pokrovitelja natjecanja, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Zvonko Milas, zatim izaslanik zagrebačkog gradonačelnika i savjetnik za sport Goran Petrović, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, izaslanik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Stjepan Merkaš te predsjednik HNS-ovog Povjerenstva za nogomet u dijaspori Petar Šarić.

foto: HNS

U prvoj utakmici Skupine A nastupio je i branitelj naslova Pajde Möhlin, no zahvaljujući odličnoj predstavi momčadi Croat San Pedro osvojio je samo bod (1:1). Strijelci su bili Miro Kovačić i Carlos Gustavo.

Prva utakmica Skupine B bila je manje neizvjesna, s obzirom na uvjerljivo izdanje Reprezentacije vojvođanskih Hrvata, koja je s 5:1 svladala Slavoniju iz Berna. Hat-trick je postigao Srđan Orčić, po jedan su pogodak dodali Dario Vojnić i Atila Kemenj, a počasni je pogodak za Slavoniju bio djelo Branimira Radoša.

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Gruzija 2:1

19.11.2019.

'ALDO DROSINA', Pula