Petogodišnji ugovor s londonskim velikanom

Mateo Kovačić potpisao za Chelsea

01.07.2019.

Mateo Kovačić potpisao za Chelsea
Foto: Getty Images

Nakon sezone na posudbi iz Real Madrida, mladi veznjak hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić potpisao je petogodišnji ugovor s londonskim Chelseajem.

Mateo Kovačić je na posudbu u London stigao prošlog ljeta nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te je u prvoj sezoni u klubu upisao 51 nastup, uključujući i finalnu utakmicu Europske lige. Dvadesetpetogodišnji Kovačić bio je dio početne postave svog kluba na 10 od 15 utakmica koje je Chelsea igrao u Europskoj ligi te je dva puta naknadno ušao u igru, a njegov nastup posebno je zapažen na utakmici protiv Arsenala u Azerbajdžanu, na kojoj je sudjelovao u tri od četiri pogotka koja je Chelsea postigao.

"Stvarno sam zadovoljan sa svojom sezonom u Chelseaju, osjećam se ugodno ovdje i sviđaju mi se London i engleska liga. Vrlo sam sretan što se mogu trajno priključiti Chelseaju. Imali smo uspješnu sezonu te smo osvojili Europsku ligu. Nadam se kako ću moći dati svoj doprinos u budućim sezonama", poručio je Kovačić.

"Mateo je pokazao koliko je sposoban igrač za vrijeme sezone koju je proveo kod nas na posudbi te smo oduševljeni što mu možemo poželjeti trajnu dobrodošlicu u klub. On već ima veliko iskustvo igranja na međunarodnoj razini i sigurni smo kako će biti vrlo uspješan u Chelseaju u sljedećih pet godina", izjavila je direktorica Chelseaja Marina Granovskaia.

Prije dolaska u Chelsea, Kovačić je proveo tri sezone u Real Madridu, a igrao je i za milanski Inter te zagrebački Dinamo. Za hrvatsku reprezentaciju je do sada upisao 52 nastupa.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri