Prvo pretkolo Europske lige

Odličan nastup Barišića, Oremuš postigao pogodak Celticu

10.07.2019.

Odličan nastup Barišića, Oremuš postigao pogodak Celticu
Foto: Drago Sopta/HNS

Borna Barišić dao je vrijedan doprinos uvjerljivoj pobjedi Rangersa na Gibraltaru, a pogodak Mirka Oremuša nije mogao spriječiti slavlje Celtica u Sarajevu.

U sklopu prvog pretkola Europske lige, u kojemu je Hajduk slavio na gostovanju kod malteške momčadi Gzira United, Glasgow Rangersi su gostovali kod predstavnika Gibraltara, St. Joseph'sa, i pobijedili rezultatom 4:0.

Asistent za vodeći pogodak Škota bio je hrvatski reprezentativac Borna Barišić, koji je ubacio za strijelca Jacka u 50. minuti, a potom je na 2:0 povisio Ojo.

U 68. minuti Barišić odlično izvodi slobodni udarac s dvadesetak metara, domaći vratar zaustavlja loptu, a Goldson potvrđuje pogodak - premda se čini da je već Barišićev pokušaj prešao gol-crtu.

Konačnih 4:0 postavlja Morelos u 77. minuti. Barišić je odigrao cijelu utakmicu, a Nikola Katić nije konkurirao za susret.

Sarajevo je u pretkolu Lige prvaka dočekalo drugog škotskog velikana, momčad Celtica, a gosti su pobijedili 3:1 i stekli vrijednu prednost uoči uzvrata. Bosanskohercegovački predstavnik poveo je u 29. minuti pogotkom Mirka Oremuša, no potom su Johnston, Edouard i Sinclair režirali preokret. 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri