Preokret u sudačkoj nadoknadi

Video: ŽNK Split nadomak pobjede na početku kvalifikacija za LP

07.08.2019.

Video: ŽNK Split nadomak pobjede na početku kvalifikacija za LP
Foto: Arhiva HNS

Hrvatske prvakinje, nogometašice Splita, započele su svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvakinja utakmicom protiv ukrajinskog Harkiva u kojoj su bile vrlo blizu vrijednoj pobjedi.

Nakon prekida dominacije Osijeka i osvajanja naslova prvakinja Hrvatske, ŽNK Split nastupa u Skupini 4 kvalifikacija za Ligu prvakinja, zajedno s Harkivom, Minskom i Bettembourgom.

U prvom su kolu igračice Splita snage odmjerile s domaćinom, ukrajinskim Harkivom, te povele već u prvoj minuti preko Lubine. Izjednačila je Apanašenko u 12. minuti, no Pedić nakon 29 minuta igre donosi Splitu novu prednost, 2:1.

Taj je rezultat stajao na semaforu sve do 90. minute, kada Apanašenko iz kaznenog udarca pogađa za izjednačenje, a u trećoj minuti sudačke nadoknade upotpunjuje svoj hat-trick za konačni preokret i pobjedu Ukrajinki 3:2.

U drugom kolu Split igra protiv Bjeloruskinja (10. kolovoza, 10:00), a u trećem se sastaje s Luksemburžankama (13. kolovoza, 16:00). Druga utakmica prvog kola završila je visokom pobjedom Minska nad Bettembourgom (12:0).

U nastavak natjecanja plasirat će se samo pobjednik skupine.

Kvalifikacije za Ligu prvakinja, Skupina 4:
1. Minsk 3
2. Harkiv 3
3. Split 0
4. Bettembourg 0

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri