Dvadeseta obljetnica Akademije

VIDEO: Nogometna akademija HNS-a već dva desetljeća obučava hrvatske trenere

12.08.2019.

VIDEO: Nogometna akademija HNS-a već dva desetljeća obučava hrvatske trenere
Foto: Drago Sopta/HNS

Edukacijska ustanova HNS-a ove godine obilježava dvadeset godina aktivnog rada na području obrazovanja nogometnih trenera.

Nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza osnovana je 1999. godine na inicijativu tadašnjeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića te uz pomoć prvog ravnatelja Akademije Pere Dujmovića. Hrvatski nogometni savez putem Nogometne akademije provodi tečajeve, školovanje, seminare i savjetovanje stručnog osoblja za potrebe nogometnih klubova, a Nogometna akademija svoje djelovanje i program zasniva na Uefinoj Trenerskoj konvenciji, čiji su potpisnici nacionalni savezi svih zemalja članice Uefe.

"U proteklih dvadeset godina, HNS-ova Nogometna akademija odškolovala je devet generacija trenera na UEFA PRO razini te brojne generacije na UEFA A i B razinama, a u posljednjih nekoliko godina preuzeli smo i edukaciju trenera na UEFA C razini. Posao trenera nije nimalo lagan. Svim trenerima koji su stekli naše licence čestitam i želim im puno uspjeha u daljnjem radu. Također zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu Nogometne akademije", poručio je ravnatelj Akademije Vatroslav Mihačić, koji je također istaknuo i brojne inozemno uspješne trenere koji su pohađali Nogometnu akademiju, uključujući i Slavena Bilića, Niku Kovača, Igora Tudora, Nenada Bjelicu te mnoge druge.

Voditelj stručnog osposobljavanja trenera Boris Kubla istaknuo je kako djelatnici Nogometne akademije i nakon dva desetljeća teže napretku u trenerskoj edukaciji: 

"Impresivno je pogledati na proteklih dvadeset godina predanog rada na edukaciji nogometnih trenera i razvoju nogometa u Hrvatskoj. Konstantno i kontinuirano radimo na poboljšanju našeg rada i poboljšanju pristupa edukaciji nogometnih trenera."

Više o protekla dva desetljeća rada Nogometne akademije možete pronaći u priloženom videu.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri