Repriziran prošlogodišnji uspjeh

Hrvatska U-17 ponovno osvojila Telki Cup sa sve tri pobjede

12.08.2019.

Hrvatska U-17 ponovno osvojila Telki Cup sa sve tri pobjede
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska reprezentacija do 17 godina ponovila je prošlogodišnji uspjeh te s maksimalnim učinkom osvojila naslov pobjednika Telki Cupa u Mađarskoj.

U-17: HRVATSKA - ČEŠKA 3:0 (2:0)
Telki Cup, Telki.

Strijelci: 1:0 - Barišić (11'), 2:0 - Bilić (24'), 3:0 - Romac (87')

Hrvatska: Kolić (88' Lovrić), Pobi (88' Rak), Brekalo, Braun (88' Milošević), Pelivan, Duvnjak (88' Valjan), Rozić (85' Žilinski), Ćubelić (19' Romac), Barišić (85' Laća), Šaranić (71' Krolo), Bilić (36' Kanižaj). Izbornik: T. Rukavina.

Foto: HNS

Nakon što je prošle godine na Telki Cupu u Mađarskoj osvojila prvo mjesto sa sve tri pobjede, pod vodstvom tadašnjeg izbornika Petra Krpana, Hrvatska U-17 isti je uspjeh ponovila i ove godine pod vodstvom izbornika Tomislava Rukavine.

Njegovi su izabranici u prvom kolu pobijedili Mađarsku 4:2, iako su domaćini imali dva pogotka prednosti, a u drugom su kolu u golijadi nadjačali Cipar (7:3), također nadoknadivši rezultatski zaostatak.

U posljednjem su kolu snage odmjerili s vršnjacima iz Češke te pobijedili 3:0, pogocima Barišića i Bilića u prvom dijelu te Romca u samoj završnici utakmice.

Tako je s maksimalnim učinkom osvojeno prvo mjesto i pobjednički trofej. Osim toga, za najboljeg igrača turnira proglašen je Tomislav Duvnjak, Franko Kolić izabran je za najboljeg vratara, a Hrvatska ima i prvog strijelca - Bartola Barišića, potpisnika pet pogodaka.

Foto: HNS

U sklopu turnira odigrana je i revijalna utakmica između stručnih stožera Hrvatske i Mađarske, a stručni stožer hrvatskih kadeta slavio je s 5 golova prednosti (5:0). Po dva pogotka za hrvatsku postigli su glavni instruktor Petar Krpan te fizioterapeut Nikola Hlaić, a jedan gol postigao je izbornik Tomislav Rukavina.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri