Novi Hrvat u Münchenu

Ivan Perišić potpisao za Bayern

13.08.2019.

Ivan Perišić potpisao za Bayern
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić postao je novi član njemačkog velikana Bayerna, gdje će igrati pod vodstvom bivšeg izbornika Nike Kovača.

Ivan Perišić, jedan od nositelja igre srebrnih Vatrenih i reprezentativac s 82 nastupa i 23 pogotka na svom kontu, potpisao je ugovor s Bayernom iz Münchena, jednim od najvećih europskih klubova.

Milanski Inter dogovorio je s Bavarcima jednogodišnju posudbu, do 30. lipnja 2020. godine, uz mogućnost otkupa ugovora po isteku posudbe.

Perišić je u Bundesligi već branio boje Wolfsburga i Borussije iz Dortmunda, a u Bayern dolazi nakon četiri godine provedene u dresu Nerazzura. Nakon početaka u Hajduku, hrvatski se ofenzivac prvo zaputio u Sochaux, Roeselare i Club Brugge.

"Drago mi je što sam se vratio u Njemačku, a s Bayernom želim napasti krune u prvenstvu, kupu te Ligi prvaka", poručio je po dolasku u München.

U Bayernu će ga voditi bivši izbornik Vatrenih Niko Kovač, zajedno sa svojim pomoćnikom Robertom Kovačem. "Siguran sam da će nam svojim međunarodnim iskustvom pomoći od samog početka. Krase ga dobra tehnika i fleksibilnost u napadu. Brzo će se prilagoditi", uvjeren je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri