Modro slavlje u Budimpešti

Odlična predstava Dinama za plasman u play-off Lige prvaka

13.08.2019.

Odlična predstava Dinama za plasman u play-off Lige prvaka
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski prvak Dinamo osigurao je plasman u posljednje pretkolo Lige prvaka izvrsnim gostujućim nastupom protiv Ferencvarosa i visokom pobjedom 4:0.

Nakon zagrebačkih 1:1, Modri su u Budimpešti nadigrali mađarskog prvaka te upisali sjajan rezultat s kojim odlaze u play-off elitnog europskog klupskog natjecanja.

Za vodstvo Dinama pobrinuo se Ademi izvrsnom reakcijom nakon proigravanja Olma u 16. minuti, a na samom početku drugog poluvremena Petković pogađa na asistenciju Oršića za 2:0.

Na 3:0 povisuje Olmo preciznim udarcem nakon akcije s Ademijem u 55. minuti, a Gojak u 79. minuti nakon odbijene lopte ispisuje na semaforu 4:0 za Dinamo.

Ferencvaros je od 69. minute igrao bez isključenog Ćivića, a u samoj završnici Petković je propustio realizirati kazneni udarac za još uvjerljiviju pobjedu hrvatskog prvaka.

Za mjesto u skupinama Lige prvaka Dinamo će se 21. i 27. kolovoza boriti protiv norveškog Rosenborga, koji je eliminirao slovenski Maribor s dvije pobjede po 3:1.

Ostale parove play-offa Lige prvaka čine Cluj - Slavija Prag, Young Boys - Crvena zvezda, APOEL - Ajax. LASK Linz - Club Brugge i Olympiakos - Krasnodar. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri