Hrvati diljem Europe

Melnjak zabio za pobjedu, Sosa i Krovinović upisali asistencije

18.08.2019.

Melnjak zabio za pobjedu, Sosa i Krovinović upisali asistencije
Foto: Drago Sopta/HNS

U prvom kolu turskog prvenstva Dario Melnjak bio je čovjek odluke za Rizespor, dok su Borna Sosa i Filip Krovinović asistirali u pobjedama Stuttgarta i West Bromwich Albiona.

Rizespor je u svom premijernom ligaškom nastupu ove sezone gostovao kod Genclerbirligija te je s minimalnih 1:0 došao do sva tri boda, a jedini je strijelac bio hrvatski branič Dario Melnjak.

Vatreni koji je debitirao u lipnju protiv Tunisa precizan je bio u 66. minuti, kada je Rizespor imao igrača više na terenu, a odigrao je cijelu utakmicu.

Stuttgart je u trećem kolu druge njemačke lige upisao drugu pobjedu, kod kuće protiv St. Paulija. Gosti su poveli preko Daehlija, izjednačio je Kempf, a u 90. minuti mladi reprezentativac Borna Sosa ubacuje za strijelca Gonzaleza i slavlje Stuttgarta 2:1.

Sosa je igrao od prve do zadnje minute, a njegova je momčad bodovno poravnata na vrhu tablice s HSV-om.

Treće je kolo odigrano i u engleskom Championshipu, pri čemu je West Bromwich Albion Slavena Bilića također upisao drugu pobjedu, na gostovanju kod Luton Towna Simona Sluge.

Luton Town je poveo preko Cornicka u prvom dijelu, a u prvim minutama nastavka preokret na 2:1 donosi Diangana s dva pogotka, uz jednu asistenciju Filipa Krovinovića. Sluga i Krovinović odradili su svih 90 minuta, a Bilićeva je momčad među pet vodećih s po sedam osvojenih bodova.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri