Europsko prvenstvo za igrače video igara

UEFA predstavila novo natjecanje e-nogometnih reprezentacija

21.08.2019.

UEFA predstavila novo natjecanje e-nogometnih reprezentacija
Foto: UEFA

UEFA je predstavila novo natjecanje u e-nogometu, u kojem će se natjecati svih 55 država članica te koje započinje u studenom 2019. godine.

UEFA eEURO 2020 bit će najveće natjecanje nacionalnih momčadi u e-nogometu do sada, a igrači će se natjecati na Konamijevoj platformi eFootball PES 2020. Navedena video igra bit će posvećena nadolazećem UEFA Europskom prvenstvu. 

Sve države koje sudjeluju u ovom natjecanju u e-nogometu moći će se plasirati na završni turnir, koji će biti održan u Londonu između 9. i 10. srpnja - netom prije finalne utakmice Eura 2020. godine, koja će biti odigrana na stadionu Wembley 12. srpnja.

"E-nogomet igraju deseci milijuna ljudi diljem kontinenta te smo uzbuđeni što možemo pružiti natjecateljima iz europskih nogometnih saveza priliku da predstavljaju svoje države na velikoj pozornici", poručio je Uefin direktor marketinga Guy-Laurent Epstein.

"Vidjeli smo ogroman rast u popularnosti e-nogometa tijekom poslijednjih nekoliko godina, a eEURO 2020 bit će prilika da se povežemo s novim i postojećim obožavateljima nogometa", dodao je Epstein.

Svaki nacionalni savez na eEURO predstavljat će momčad od dva do četiri igrača. Hrvatski predstavnici bit će izabrani putem prednatjecanja, a svi detalji o prednatjecanju bit će naknadno objavljeni na službenim stranicama HNS-a. 

Pobjednici natjecanja eEURO 2020 osvojit će novčanu nagradu te ulaznice za finale Europskog prvenstva.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri